divendres, 21 de desembre del 2012

dimecres, 19 de desembre del 2012

Contes de Nadal

Els alumnes de cinquè hem escrit un recull de Contes de Nadal que us oferim amb molt de gust com a regal per a que els llegiu al llarg de les vacances.


divendres, 14 de desembre del 2012

Escrivim sobre valors

Aprofitant que aquest curs al cole estem desenvolupant un projecte sobre valors els alumnes de sisè hem escrit un recull de textos amb aquesta temàtica.
Ací us deixem el llibret que hem publicat i que formarà part de la secció de la biblioteca escolar corresponent a autors del col·legi.
Esperem que us agrade.


Un dia de una mala idea.

Això va passar aquell estiu que vaig acabar tercer. Tot va començar al mig dia, tenia fam i vaig decidir fer-me un ou.
Com no tenia a la mare se'm va ocòrrer la mala idea de posar l'ou al microones, però abans li ho vaig pregunta a Dorina, una cuidadora de la meua iaia Josefa.
Ella em va dir que provara. Aleshores vaig escoltar que el microones feia un soroll estrany.
Quan el vaig obrir l'ou va esclatar i va empastrar tota la cuina. Ma mare em va renyir i damunt em va castigar.

Text escrit per Yaiza Vila. 5èB

Una bona ensabonada

Ahir en les dutxes de la piscina municipal anava a dutxar-me quan de sobte vaig entropessar i em vaig pegar contra la paret. El pot del sabó va caure i va petar, però no pel tap si no per darrere amb tanta mala sort que li va pegar a un amic meu en la boca.
Crec que li va costar digerir-ho...

Text escrit per Joan Bernat. 5èB

L'acampada

L'any passat vam a anar a un campament, vaig anar amb Laura, Yaiza i Esther.
Per la nit Yaiza i jo ens vam quedar adormides i Esther i Laura estaven parlant baixet. De sobte vam sentir.. Pam! Va ser Laura que s'havia caigut de la llitera.
Menys mal que va caure damunt de la seua motxilla.
Al dia següent tots els xiquets i monitor vam fer un joc, a mi em va tocar un que al final del joc em va mullar els pantalons.

Text escrit per Sara Babiloni. 5èB

Galàxies


Una galàxia és un ensems de milers de millons d’estels i de núvols de gas i pols. Tot i que al centre de determinades galàxies hi ha un forat negre super massiu; tanmateix, és difícil que es puguen detectar a causa de la gran densitat d’estels que hi ha a la part central d’una galàxia. Al voltant del forat negre hi ha diferents cúmuls estel·lars.
El Sistema Solar, i per tant també el nostre planeta, es troba dins d’una galàxia, la Via Làctia. L’aspecte lletós de la part central de la nostra galàxia observada a simple vista des de la Terra, va originar el nom de la Via Làctia, és a dir, camí de llet.
Els diferents materials que constitueixen una galàxia (estels i núvols de gas i de pols) están animats per un moviment de rotació entorn un eix. En determinades zones de les galàxies, l’elevada concentració de pols i gas produeix el naixement de nous estels.
Informació buscada per Pablo Díaz de la pàgina web www.wikipedia.org



Constel·lacions

   
Una contel·lació és un conjunt d’estels fixos o estrelles sense relació entre ells i que formen un dibuix imaginari. Se separen en grups arbritaris en què s’han dividit els estels fixos. La Unió Astronòmica Internacional divideix el firmament en 88 constel·lacions, la majoria basades en les antigues constel·lacions gregues.
Informació buscada per Pablo Díaz de la pàgina web www.wikipedia.org