dijous, 9 de febrer del 2012

La mort


Fa molt de temps en Noksville  vivia una familia jueva molt pobra que tenía un fill que es deia Soviar. Era molt llest i ajudava molt en la seua casa. La seua casa era xicoteta i estava ubicada molt lluny de la ciutat, enmig del camp, cada dia caminava uns 2 o 3 quilòmetres i a més cada matí feia un fred que pel·lava. A casa havia de fer moltes tasques, per exemple: cuidar els seus germans, rentar els plats, anar a per aigua al pou…

Era un bon xiquet i molt llest. I a més tenía un futur molt brillant. L’unic problema era que els seus pares no podien comprar-li els llibres ni el material, el seu professor era molt bó i li comprava el material i li donava llibres de l’any passat.

Gràcies al seu professor, va seguir estudiant fins que es va convertir en un bon home, donava diners als pobres, els comprava els llibres i el material, va construïr un col·legi per a xiquets jueus!!!
Era molt bona persona, es va casar amb una dona jueva que es deia Roseline, una dona molt amable i molt simpàtica, van tindre dos fills: John un xiquet molt llest i guapo i Sarah una xiqueta molt simpàtica i agradable.

Un dia va estallar una guerra i no van poder anarse’n del païs es van quedar, va vindre Hitler amb el seu exèrcit i ho van destruïr tot buscant jueus per a enviar-los a els camps de concentració on treballaven fins a la mort.

Van viure com a animals, tots els dies rebien colps i patades mentre picaven el cement. Tots van morir al final tristament.

Text escrit per Sami Jmel. 6èB Botànic Calduch

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.