dimarts, 22 de gener del 2013

Lectura tema 6. L'Univers.

-->
Els grecs i els romans de l'Edat antiga donaren als planetes noms motòlogic.Mercuri, que es veia en fer-se de dia i en fosquejar, era el missatjer del Sol Venus, el planeta més lluminós, recordava la deesa de la bellesa.Mart, de color rogenc, era el senyor de la guerra. Júpiter, el més alt cel, el déu suprem...

Durant segles es va creure que el cel estava ple de presagis i que el destí de les persones tenia a veure a veure amb el moviment dels astres.Quan veien una estrela fugaç, pensaven que era una estrela real que queia del cel i que anunciava ena desgràcia.I si apareixia un cometa, s'atemorien,ja que creien que portaria guerres o desastres naturals.

Hui sabem que aquells supersticions són falses.Els astres formen part de l'univers,que està construit per objectes de dimensions molt variades i de característiques sorprenents, com és el cas del nostre planet:la Terra.

De tota manera, algunes tradicions són inofensives i, fins i tot, divertides. Qui no ha demanat que que se li concedisca algun desig després de veure al cel una estrela fugaç?

Text escrit per Claudia Jurado. 5èA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.